Drivverk / hjuloppheng :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens drivverk - Clutch, girkasse, mellom- og bakaksel, samt hjuloppheng og hjul. 
girolje
Lagt inn av: Benjamin t (---.statoil.com)
Dato: February 09, 2004 09:29AM

Kor tappes og fylles giroljen på HGV? og kor mykje olje skal det vere på? Kan girstanga skrus av og girolja fylles ned på der?
Takk for svar !
Mvh Benjamin

Re: girolje
Lagt inn av: Arve Næss Larsen (212.20.204.---)
Dato: February 09, 2004 09:52AM

Hei Benjamin,

På høyre side av gearkassa finnes det to plugger. Begge har en utvendig firkant du kan sette dertil egnet verktøy på for å skru de ut. Den ene pluggen sitter langt nede på kassa, den andre lenger opp. Den nederste er en tappeplugg med magnet. Magneten tiltrekker seg spon fra slitasje i kassa, slik at sponet ikke skal følge med oljen rundt i smøringsprosessen. Den øverste pluggen er en nivåplugg. Du skrur ut begge pluggene, lar kassa renne tom for gammel olje og fjerner sponet fra magneten. Er det VELDIG mye spon på magneten bør du sjekke om det er ennå mer spon inni der. Deretter setter du på plass magnetpluggen igjen, (husk å stramme til såpass at du er sikker på at den sitter, men ikke så hardt at du ødelegger gjengene), sjekk hvor langt inn den er skrudd FØR du skrur den ut. Når dette er gjort fyller du på olje helt til det renner ut av påfyllingshullet.
La det stå litt slik at du er sikker på at oljen har rent ut overalt inni gearkassa, (tjukk olje renner litt tregt), forsøk så å fylle på mer. Dersom det renner over så er kassa full. Sett på plass nivåpluggen og skru til på samme måte som du gjorde for tappepluggen.
For å gjøre dette er det lettest når du kan stå under bilen, f eks på en bensinstasjon. Dersom du tar dette hjemme så husk at bilen skal stå i vater, ellers får du ikke ut all den gamle oljen. For å fylle på oljen finnes det spesielle kanner med slange og sveiv, (dette har de gjerne på bensinstasjoner som har servicehall), men det går også an å bruke f eks ei ketchupflaske som du setter en slangestump på.

Mvh Arve LarsenDitt navn: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.