Motor - Original :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens motor i original utgave 
Urolig gange
Lagt inn av: Kjell Thorvaldsen (195.204.38.---)
Dato: February 22, 2005 02:18PM

Har en B20 med urolig gange på tomgang.Er det noen som har et godt tips om hva årsaken kan være.
Har skiftet kondensator, rotor, fordelerlokk, pluggledninger, plugger og stifter. Har også justert ventiler, men ingenting av dette hjalp.

Re: Urolig gange
Lagt inn av: Tih (83.242.0.---)
Dato: February 23, 2005 07:59AM

Justering av forgasser. Må godt opp med CO på disse. Går den finere når du drar til chok? Muligt at det suger falsk luft et sted.Lekasje på br.forsterker.Bruk startgass og spray rundt innsug og gasser med motor på tomgang. Hvis gangen forandrer seg da har du en lekkasje. Dra og av div. slanger på innsug og gasser og hold innsuget tett.

Re: Urolig gange
Lagt inn av: Kjell Thorvaldsen (195.204.38.---)
Dato: February 23, 2005 11:11AM

Går ikke finere når jeg drar på litt chok. Har prøvd startgass, men reagerer ikke på dette. Har også skiftet innsugspakning. Reagerer ikke ved justering av volumskrue på gasser. Har også prøvd 2 gassere, men går like urolig. Er det mulig å sette fordeleren feil?

Re: Urolig gange
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: February 28, 2005 07:51AM

Hei!

Det er mulig å sette fordeleren feil på, men sjansen for at motoren går etterpå er imidlertid liten. Se innlegget "Kamakselmontering" i dette forum for korrekt montering av fordeler på B18/B20.

Du kan også sjekke om fordeleren er slitt. Ta tak i rotorakselen og skyv den frem og tilbake i motorens lengderetning. Kan du kjenne slark her er fordeleren utslitt og må overhales/byttes. En slitt fordeler kan godt gi tenningsavvik på +- 10 - 20 grader og dermed går også motoren svært ujevnt (spesielt på tomgang der èn feiltenning får et større virkning). Du kan også du se tenningsavvik om du kobler på en stroboskoplampe og lyser på reimskiven. Normalt vil da skiven stå i ro, men om den hopper vilkårlig frem og tilbake er feilkilden sannsynligvis en utslitt fordeler. Det er dermed også vanskelig å få justert tenningen korrekt. På toppen av rotorakselen, under rotoren, sitter det en filtplugg som skal dynkes med motorolje. Nede på utsiden av fordeleren sitter det også en smørekopp som skal fylles med motorolje. Disse to vil smøre lagrene til fordeleren, men om disse går tørre blir slitasjen desto større. Har du flaks er det bare tilførsel av olje som skal til for å få skikk på fordeleren.

Dersom ikke dette hjelper kan feilen ligger dypere inni fordeleren. Fjærene som holder sentrifugalvektene kan ha knekt, eller hoppet av og da vil ikke sentrifugaljusteringen av fortenning fungere som forutsatt.

Re: Urolig gange
Lagt inn av: Kjell Thorvaldsen (195.204.38.---)
Dato: February 28, 2005 03:38PM

Fordeleren var montert 180 grader feil.Fordeleren er overhalt og jeg mener den er ok.
Kan man få slik gange hvis toppakninga lekker mellom sylindrene?

Re: Urolig gange
Lagt inn av: kim (---.telenor.se)
Dato: March 01, 2005 04:14PM

Lekkasje mellom 2 sylindere kan forårsake ujevn gange. Men har du sjekket kammen din????
Du kan måle hvor høyt hver knast løfter, ved å måle med et skyvelær på ventilfjærene. Mål hver fjær i full lengde og max sammenpresset. skal i utgangspunktet ikke avvike.
Du kan også sjekke om motoren ånder "mye".. Ta av slangen som sitter på veivhusventilasjonen å se..
Ånder den mye så er motoren slitt. (sylinderlekkasje)
Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /customers/f/c/7/cdajrrpu8/webroots/r510779/misc/phorum/mods/spamhurdles/captcha/class.captcha_base.php on line 7 banner class does not have character J defined in its font.