Motor - Original :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens motor i original utgave 
Rett olje
Lagt inn av: Steinar Schjødt (---.bb.online.no)
Dato: June 12, 2004 07:23PM

Hei,
skal hente min nykjøpte Amazon snart og har med stor interesse lest tipsene her. Det jeg lurer på er:hva er best olje til B20 og hva er normalt oljeforbruk?
MVH Steinar (snart medlem)

Re: Rett olje
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: June 24, 2004 09:23PM

Bruk primært den oljen motoren er bygget for; mineralolje 10W-40. Det er lite å hente på å bruke syntetisk olje og du kan få betydelig mer motorstøy, spesielt om motoren er slitt.

En gammel Volvo-motor skal bruke olje, men i motsetning til Mercedes oppgir ikke Volvo hva som er normal oljeforbrukning. Som en rettesnor kan en si at om forbruket ligger under en liter olje pr kjørte 10.000 km er dette å anse som normalt. Er forbruket over en liter er det på tide å overhale motoren (såfremt ikke oljen bare lekker ut av motoren forbi en defekt pakning). En indikasjon på at noe er galt med motoren er blåfarget eksos, gjerme med lukt av brent olje.Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /customers/f/c/7/cdajrrpu8/webroots/r510779/misc/phorum/mods/spamhurdles/captcha/class.captcha_base.php on line 7 banner class does not have character M defined in its font.