Motor Orginal
Lagt inn av: Bengt Lybekk (---.daxnet.no)
Dato: October 22, 2003 09:11PM

Hei
Jeg har skrudd av bunnpanna på motoren min og der er en av skruene i bakkant litt lenger en de andre er dette riktig eller skal alle være like lange
Hilsen Bengt

Re: Motor Orginal
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: October 24, 2003 07:07PM

Gjennom de 7 - 8 årene den var i produksjon ble B18-motoren levert med bunnpannebolter i tre forskjellige lengder. Til å begynne med hadde den 19 mm lange bolter, dernest 16 mm og til slutt 13 mm. Årsaken til at boltene ble kortere var sannsynligvis innføring av nye materialer i bunnpannepakningen som muliggjorde tynnere pakninger og dermed kortere bolter.

Det er litt interessant å se utviklingen av bunnpanneboltene på Amazonens motorer. B16-motorene hadde tre skiver pr bolt; først en plan skive av stål, dernest en plan skive av kobber og ytterst mot bolten en fjærende stålskive. B18-motoren har to skiver; en plan stålskive innerst og en fjærende stålskive ytterst mot bolten. B20-motoren har en utforming av bolthodet som gjør løse skiver overflødig.

På din motor har sannsynligvis en av boltene falt ut og blitt erstattet med en bolt som har vært noe lengre. Det skulle ikke være noe problem forbundet med å bruke den lange bolten såfremt den ikke plasseres i et hull hvor den bunner og således ikke utøver et tilstrekkelig trykk på pakningen.

This forum powered by Phorum.