Drivverk / hjuloppheng :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens drivverk - Clutch, girkasse, mellom- og bakaksel, samt hjuloppheng og hjul. 
hydraulisk clutch
Lagt inn av: Roar L (---.bb.online.no)
Dato: January 12, 2006 06:12PM

Jeg har nettopp kjøpt meg en 1963 amazon 2 dørs, da jeg hentet denne bilen hadde tidligere eier nettopp bytte pakninger i den clutch pumpa som sitter på siden av girkassa, men nå har jeg begynt og få dårligere clutch som er 3 dager etter jeg hentet bilen. HVA KAN DETTE VÆRE? Hjelp meg. Jeg sjekka beholderen og der var det ikke mye veske igjen.

Mvh Roar Lærum Lien

Re: hydraulisk clutch
Lagt inn av: Gisle (81.166.202.---)
Dato: January 12, 2006 10:45PM

Hei.

Hydraulikken på clutchen må luftes på samme måte som bremsene. Hvis pakningen på slavesylinderen
nettopp var bytta, er det ikke sikkert at luftinga har blitt gjort skikkelig. Lufteskruen sitter i forkant på slavesylinderen, fyll på bremsevæske i beholderen, åpne skruen og pump pedalen til det bare kommer væske ut av skruen (det er hull i midten på den) og skru så igjen. Hvis pakningene er tette, skal clutchen
virke som normalt.

Lekkasje: Har det lekket væske inn i kupeen? Hvis ikke så er det sannsynlig at pakningene hovedsylinderen er tette. Det er bra. Ellers kan det jo være at væsken har rent ut gjennom slavesylinderen, men det ville være rart hvis den pakningen nettopp var byttet.

Mine tips er å først lufte systemet, og hvis ikke det hjelper demontere sylinderne og undersøke pakningene.
På min 63-modell har jeg byttet alle pakningene selv. Det gikk greit med hjelp av verkstedhåndbok. Delene kosta litt, men det er greit å ha en clutch som virker!

Håper dette var til hjelp.

mvh
Gisle Hansen
Ditt navn: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.