El-system :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens elektriske anlegg 
batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: radiv (85.88.64.---)
Dato: October 08, 2010 03:41PM

Når min amazon står rolig over over flere dager tappes batteriet for strøm,enda ingen ting står på,er det noen som har vært borti noe liknende og vet hva feilen kan være. :-)

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: Lars BD (---.40-0112-74657210.cust.bredbandsbolaget.se)
Dato: October 08, 2010 09:48PM

Koppla loss batterkablarna några dagar när batteriet är fulladdat, är batteriet då tomt efter "flere dager" ligger det närmast till hands att du ska skaffa ett nytt batteri. Finns det ström är det något som drar ur batteriet ändå.

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: radiv (---.96.189.109.customer.cdi.no)
Dato: October 08, 2010 10:50PM

Takk for svar,men batteriet er helt nytt så det er ikke der feilen er :-)

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: Arve Larsen (Moderator)
Dato: October 08, 2010 11:07PM

Hei,

jeg er uansett enig med Lars BD, nytt batteri eller ikke. Lader batteriet seg ut "av seg selv" er det noe inni batteriet, sannsynligvis løse blybiter/fragmenter, som kortslutter en eller flere av cellene.

I så fall er det vel bare å reklamere på batteriet?

Mvh Arve Larsen

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: Lars BD (---.40-0112-74657210.cust.bredbandsbolaget.se)
Dato: October 10, 2010 09:35PM

Om inte batteriet självurladdar och inget annat drar ur strömmen då ska bilen starta även om den stått still i en månad. En sak till skulle kunna vara möjlig och det är att startmotorn av någon outgrundlig anledning inte fungerar då bilen stått stilla en längre tid. Det framgår inte av dina inlägg hur felet yttrar sig, om all el är död eller om det bara är startmotorn som inte fungerar.
Fungerar tex huvudstrålkastarna efter att som du skriver batteriet är tömt eller glöder det bara svagt i innerbelysningen?

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: radiv (---.96.189.109.customer.cdi.no)
Dato: October 12, 2010 08:30PM

Hei igjen

Takk for innspill.Bilen har nå stått i ro 3 dager uten tilkoblet batteri.
koblet til batteriet i dag og den startet med en gang.Så her er det noe som drar strøm da den står rolig med tilkoblet batteri.For vel ta meg god tid en dag og prøve og finne feilen. :-)

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: ODIN (---.bb.online.no)
Dato: October 16, 2010 04:22PM

Kan en defekt coil gjøre slikt ??

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: Amazon121 (---.bb.online.no)
Dato: October 17, 2010 08:53PM

Hei.

Har ikke noe stor tro på at en coil kan gjøre dette.
En coil skal i utgangspunktet ikke ha spenning når tenningen er av. Om den er koblet slik at den får spenning hele tiden kan den jo trekke strøm.

En Diodefeil i dynamo kan lage utlading. Radio/stereo kan lage utlading.
Er det blitt målt utlading på bilen? Evt. hvor mange amper er utladingen på?

Az121...

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: lasse juul (---.eidsiva.net)
Dato: November 27, 2010 01:34PM

Hei!
Jeg sliter med det samme problem. Har kjøpt nytt batteri og selvom det er fulladet om morgenen og motorvarmer har stått på, så er batteriet nesten tappet for strøm når jeg skal kjøre hjemad om ettermiddagen. (-etter en 2x10 min. kjøretur...) Jeg har prøvet å slå av hovedbryteren uten at det endrer noe. Alle kabler er renset for irr og smurt med vaselinolie. Jeg har ikke noe stereoanlegg eller ekstralys. Generatoren er skiftet foren 3-4 år siden og jeg har byttet "børster" og tjekket at drivremmen er stram.
NB: Hvis følgende observasjoner kan hjelpe, så lyser "Amp" knappen svagt når jeg starter og mens jeg kjører. Når spendingen er lav, stopper blinklyset opp eller går meget langsomt. Men med gas på kommer det "opp i omdreininger" igjen. Lyset i dashboardet kan også gåavfør batteriet er gått tomt. samme med "peepingen" som minner om at lygtene er tente når fordøren åpnes...
Dessuten: da jeg var forbi en "batteristasjon" for et par mdr. siden, sa han at der kun kom 12V fra generatoren til batteriet, men at de t skulle ligge rundt 14V... -det var også han som foreslo meg å bytte børstene...

mvh

Lasse

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: Eldar Novak (---.bb.online.no)
Dato: November 28, 2010 08:22PM

Hei.
skaff deg ett amperemeter/multimeter og ett koplingssjema, begynn elimineringsmetoden.
da bør du finne feilen.Amazonens ledningsnett er ikke så avansert.

mvh
Eldar

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: Lasse Juul (---.jaf.no)
Dato: December 02, 2010 08:05AM

Hei Eldar, takk for rådet, jeg skal gjøre det og i samme sleng pugge litt på hvordan en sådan fetter fungerer...(er svak i svakstrøm)
Faktisk tror jeg at synderen avsørte seg her til morgen
(dette er min egen utgave av allimineringsmetoden -ikke ett eksempel til etterfølgelse!): Jeg måtte tidlig på jobb og var nød til å ta amazonen, men den klarer vanligvis en kaldstart på friskt batteri, selvom grasdstokken viser -18. Denne morgen var ingen unntakelse, bortsett fra at etter en 2-3 km, begynnte plusselig bilen og durre og nærmest motorbremste av seg selv (litt som når mann går tom for bensin). Bøde amp og oil pærene lyste. Så jeg gikk ut og tjekkede olien (den viste full og nylig skiftet). Så mens jeg ventede på drahjelp prøvde jeg å starte igjen; hvilket den gjorde uten kny. Blinklyset gikk fortsatt tregt (se tråden ovenfor), men da lagde jeg merke til at "amp" pæren slukkede for hvert "klikk". Det vakte nysgjerrigheten, så en innskytelse fikk meg til å slokke for varmeviften (stod i midterste posisjon=full guffe). Da slo også "amp" lampen seg helt av og blinklyset gikk fortere enn på lenge...
Jeg kunne i øvrig kjøre av gårde som om intet var hendt. Snodig, men de gir sikkert mening for dere volvo-veteraner?

Re: batteriet tappes for strøm
Lagt inn av: Lars BD (---.40-0112-74657210.cust.bredbandsbolaget.se)
Dato: December 02, 2010 05:44PM

Det är mycket vanligt att de mässingsbleck som sitter i säkringsdosan och även säkringarna oxiderar med dålig kontakt som följd. Dessa bleck ligger 2-3st ihopnitade och under 40 års brukande kommer oxiden krypande mellan blecken. Konstruktionen gör att det nästan är omöjligt att göra rent utan att borra bort niten och rengöra varje liten plåtbit för sig. Du kan prova med att ersätta den översta 25A säkringen med en 25A flatstiftsäkring, ta bort ingående och utgående kabel och sätt säkringen direkt i originalkablarna eventuellt med en skarvkabel om inte originalkablarna räcker. Fungerar fläkt (varmeviften) blinklyset och kontrollamporna riktigt då finns ett kontaktfel i säkringsdosan. Kom ihåg att säkring 2 också matas från samma kabel som säkring 1 (25A) så ett par saker kommer inte att fungera vid provet (bromsljus och signal tror jag).
Kontrollera om möjligt spänningsfallet över 25A säkringen med en 0-12V mätare, + på ingående kabel och - på utgående. Mät på kabelskon inte på någon del av säkringsdosan, resultatet skall vara 0V vid felfri säkringsdosa och kan vara upp till 12V i sämsta fall.



Oppdatert 1 gang(er). Siste gang oppdatert 12/02/2010 05:49PM av Lars BD.



Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /customers/f/c/7/cdajrrpu8/webroots/r510779/misc/phorum/mods/spamhurdles/captcha/class.captcha_base.php on line 7 banner class does not have character E defined in its font.