Vårmønstring/mekketreff hos fam. Larsen

Kontaktperson:
Arve Larsen,
Nordlandsveien 4,
3531 KROKKLEIVA.
Tlf. 32 16 06 86 / 412 78 939
email: a.larsen(at)online.noBilder fra mekketreffet 2009

Klikk i bildet for detaljert kart

Hvordan kommer man dit?
Fra Oslo kjører man E16 fra Sandvika mot Hønefoss. Etter å ha passert Sollihøgda kommer man til stedet hvor bomstasjonen var. Ca 100 m etter dette tar man av til høyre, (før tunnelen). Deretter følges gamle E16 drøye 3 km. Der 3-feltsveien slutter flater veien ut, og det blir en skarp høyre-, så en skarp venstresving og ut på en rett strekning på 2 - 300 m. I enden av denne sletta er det en sidevei til høyre med en stor betong støttemur som er lett å se. Denne ligger i en venstresving som går rett over i en høyresving. I utgangen av denne høyresvingen ligger et langt, hvitt trehus på venstre side. Nå er dere fremme. Med det hvite huset på deres venstre side vil dere på høyre side se et skilt eller annet som viser hvilken vei dere skal svinge inn.

Fra Hønefoss kjører man E16 mot Oslo. Når man har passert Sundvollen er det en avkjøring mot Nes i Hole ca 2 km syd for Sundvollen. Denne veien (gamle E16), som nå heter ”Utstranda”, følger man sydover med Tyrifjorden på høyre side ca 6 km. I en venstresving vil dere så se et høyt, grått plankegjerde på høyre side. I utgangen av denne svingen er "treffstedet" på venstre side. Kjører dere 50 m for langt vil dere se det hvite huset beskrevet i punktet ovenfor på høyre side.

VELKOMMEN skal dere være, om dere kommer fredag kveld/ettermiddag, lørdag eller søndag.
Når det gjelder overnatting så er det plass, men dog begrenset med plass innendørs, mens ute skal vi klare å ta unna det som kommer av campingvogner og telt. For de som måtte ønske campinghytte anbefales Utvika Camping, som ligger et par kilometer nærmere Hønefoss, tlf. 32 16 06 70. Husk å bestille i god tid. Det finnes syv hytter med, og syv hytter uten bad. Dusj er dog tilgjengelig for de hytter uten bad. (Dusjmuligheter er det også privat, hos Arve for de som ikke bor på campingplassen, men som overnatter på "treffet".

Når det gjelder mekaniker har vi minst én Volvo mekaniker (Kim Steven Larsen). Som Amazonfrelst og delvert for arrangementet vil han være tilstede hele tiden. Som i fjor regner vi med å få med vår/Volvo Hønefoss sin tidligere verksmester, Tore Buttingsrud. Han har gjennomført alle kurs som er blitt avholdt på de bilene vi driver med. I tillegg har vi enda en medarbeider. De fleste kjenner vel Jo Mæhle. Han har etter hvert blitt "fast inventar" i garasjen, og hva er vel da mer naturlig at også han ønsker å trå til der det skjer noe.

For de som skal ha utført noe arbeide som medfører mekanikerhjelp, bruk av vaskemidler etc må vi også i år be om en liten "avgift". Som i fjor blir "avgiften" 100,- kroner pr. bil. Med dette dekkes som nevnt også vaskemidler, bruk av verktøy og utstyr, grillkull etc. Det er selvsagt ikke meningen at mekanikeren(e) skal belastes med store, tidkrevende jobber, men veilede og hjelpe de tilstedeværende. Skal f. eks en av bileierne skifte kamaksel så man han/hun sannsynligvis gjøre selve skrujobben selv. En forgasseroverhaling er derimot en jobb hvor det som regel trengs faghjelp, og er heller ikke større enn at mekanikeren vil være behjelpelig.

Grillkveld
Når det gjelder grillkvelden(e) så må dere selv stå for mat og drikke og drikke og ......hva dere måtte ønske. Når det gjelder grill og kull etc. så skal vi sørge for dette. Dessuten er det fint om dere også tar med campingstoler og -bord som dekker deres egne behov. Det serveres kaffe og vafler, og dette skal dere ikke betale for. Det blir salg (rimelig) av varme pølser og mineralvann. Grillen vil være tilgjengelig etter ønske.

Hvorfor denne mekkehelgen, og hva har vi å tilby?

Dette var en idé som vel dukket opp på julebordet til lokalavdelingen for noen år siden. Første treffet ble avholdt i 1999, og vi har altså hatt flere slike treff før, alle med stor suksess og med ønske om at vi også skal gjøre dette hvert år. Som sagt, så gjort, men fremdeles skal dette "treffet" være en sosial greie, men vi regner med at mange har noe de må ordne med Amazonen, PV'en, P1800’n, ES’en eller 140 bilen sin til sesongstart. Eller kanskje noen bare ønsker å komme for å se eller være med på grillkvelden(e) for å prate bil.

Man vet selvsagt aldri hvordan været vil bli, men vi disponerer en fhv. stor garasje, og det vil derfor uansett vær bli mulig å jobbe under tak. Et stort partytelt sørger for at de tilstedeværende kan få tak over hodet.
  • Vi har løftebukk slik at vi kan jobbe også under bilen. Det er samtidig plass til en bil på gulvet.
  • Vi har tilstrekkelig med verktøy
  • Vi har kompressor og luftverktøy
  • Vi har høytrykksspyler
  • Vi har sveiseapparat, (MIG-, TIG- og gass)
  • Vi har dekkomlegg- og balanseringsmaskin
  • Vi har 4-gassmåler og dertil tilhørende verktøy.
  • Jeg kan skaffe deler om dette ønskes. Ta hensyn til bestillingstid. Bestill senest midt i april. Delene må betales til meg kontant ifm. treffet

Jeg kan ordne gode dekktilbud, ca 35% på veil. priser. Jeg må bestille dekkene senest 15. april, og jeg må gjøre alt på en bestilling. Det tas forbehold om tilgjengelighet. Kostnadene for montering og ballansering er en gratis service fra undertegnede. Dette gjelder dekk som kjøpes i forbindelse med treffet. Om det så er dekk til Amazonen, PV'en, vinterbilen, campingvogna eller annet.

Påmelding: Bindende/ikke bindende.
Det er ingen påmelding, men førstemann til mølla gjelder.

Derimot, når det gjelder de som bestiller dekk eller deler, er dette selvsagt en bindende bestilling.

Når det gjelder nødvendige karosseriarbeider kan jeg skaffe en "ekspert" på området, men dette trenger jeg også beskjed om. Utbedringene kan selvsagt ikke foretas på stedet.

Da satser vi på en stor oppslutning også i år, godt vær og fine biler. Ettersom opplegget har fungert bra i de foregående årene, har vi få bekymringer sådanne. Været derimot kan spille oss et puss, men la uansett ikke det skremme noen fra å delta. Alle er velkomne, med eller uten Amazon eller annen gammelbil, enten det er for å spise, prate, se eller mekke.


På vegne av Kim og Arve,
med vennlig hilsen
Arve Larsen