Aktuelle treff/markeder våren 2010

 

Mekketreff fredag 30. april – søndag 2. mai

For 10. året på trad går det tradisjonelle Mekketreffet av stabelen hjemme hos Arve Larsen i Krokkleiva, midtveis mellom Sandvika og Hønefoss, dvs. et par timers kjøring fra Skien.  Undertegnede har deltatt på dette treffet hvert år (unntatt 2005) siden 2003, og dette er et knalltreff flere medlemmer av Amazon-klubben bør vite å benytte seg av.  Arve Larsen disponerer en stor garasje med all verdens av verktøy og utstyr, og han har dessuten et imponerende lager av nye og brukte deler til Amazon.  På treffet pleier 2-3 erfarne Volvo-mekanikere å stille opp, og de utfører service og enklere reparasjoner på Amazonene til klubbens medlemmer.  Dessuten er det på fredags- og lørdagskvelden sosialt treff inne i et stort partytelt som er rigget opp inne i hagen.  Her kan medlemmene nyte medbrakt grillmat og drikke.  Og under hele treffet serveres det fortløpende aldeles super mat av den kvinnelige staben som Arve Larsen har ”beordret” til jobben (Arve har godt tak på damene!).  Maten består av kokte pølser med lompe/rundstykke, nystekte vafler, brus og kaffe.  Undertegnede har de siste årene fått anledning til å overnatte hos Arve, og fordelen med det er blant annet at man havner nokså langt fremme i køen når Volvo-mekanikerne starter å jobbe på morgenkvisten.  Undertegnede reiser til Mekketreffet også i år, og vil trolig reise fra Skien med sin røde Amazon tidlig på ettermiddagen fredag 30. april.  Er det flere som ønsker å hekte seg på turen, så ta kontakt på telefon 35-523032!  Er det noe du lurer på om Mekketreffet, så kan du ringe Arve Larsen på mobil 41-278939.

 

Seljord-markedet lørdag 29. mai

Dette treffet blir bare større og større!  Et par ganger har Telemark-avdelingen av NVAK arrangert felles kjøretur til Seljord, og ingen er noen gang blitt skuffet over innholdet på dette markedet.  Foruten masser av bilrelatert utstyr, er det nok av tilbud til damene (håndarbeid etc.).  Mannfolka kan derfor stort sett få gå i fred på markedet, mens damene pludrer og hygger seg blant sysaker og håndarbeid (!!!).  Markedet åpner allerede kl. 0800 om morgenen, og det avsluttes utpå ettermiddagen.  Alle som ankommer med veteranbil kommer gratis inn både med bil og passasjerer.  Vi vil prate om dette markedet på det sosiale treffet torsdag 15.4, men det foreslås allerede nå at de som er interessert i å reise til Seljord stiller opp hos Jacob Jorkjend på Ulefossveien i Skien kl. 1100 lørdag 29. mai.  Det vil da bli felles avreise til Seljord for de som møter frem.  Beregnet ankomst Seljord vil være henimot kl. 1230.

 

SVIS-marked i Munktorp, Sverige, søndag 30. mai

Organisasjonen Svenska Volvoklubbar i Samverkan (SVIS) avholder hver vår et stort utsalg og delemarked.  I år finner treffet sted søndag 30. mai (samme helgen som markedet i Seljord).  Treffet holdes i Munktorp, like øst for Köping, midtveis mellom Ôrebro og Stockholm.  Markedet byr på et meget rikholdig og imponerende utvalg av alskens Volvo-deler til ulike modeller og varianter.  Mer informasjon om treffet finner du på www.svis.se.

 

NVAK’s landstreff i Gudvangen 25.-27. juni

I fjor ble Landstreffet avholdt i Stavern.  I år går treffet av stabelen i naturskjønne Gudvangen på Vestlandet i helgen 25.-27. juni.  Det skal bli spennende å ta turen over fjellet til Gudvangen denne siste helgen i juni.  Undertegnede skal bortover, og vi har tatt oss et par-tre fridager etter treffet, slik at hjemturen kan nytes i ro og mak på nye og ukjente veier for Amazonen.  Er du interessert i å delta på Landstreffet, kan du ringe til Pål Magnus Lilleberg på mobil 95-743661 for ytterligere informasjon og bestilling av campinghytte.

 

Ål-treffet 27.-29. august

For n’te gang avholdes Norges største Volvo-treff i Ål i Hallingdal i helgen 27.-29. august.  Et besøk på Ål kan anbefales på det varmeste, både med tanke på mengden av veteranbiler, men også et ganske stort delemarked.  Sosialt er det dessuten alltid toppers å delta på Ål-treffet!

 

 

 

Andreas Cleve