Volvo Amazon

Produksjonen av Amazon tok til i 1956, og de første bilene ble i Norge levert våren 1957. Utover på 60-tallet var Amazon en av Norges mest solgte bilmodeller, og kan således sies å være en del av vårt lands kulturhistorie. I juni 1970 ble den siste Amazonen produsert, og i alt ble det produsert 667 791 biler i 3 karosserivarianter, 2-dørs, 4-dørs sedan og Herregårdsvogn.

Amazon-navnet

Amazonene var, i følge den greske mytologien, et krigersk folkeslag som utelukkende bestod av kvinner. Volvo bestemte seg for å kalle den nye Volvo-modellen for Volvo Amazon og arrangerte reklamebilder som ble sendt ut ved lanseringen av bilen i 1956.
Det Volvo ikke visste ved lanseringen var at den tyske mopedprodusenten Kreidler allerede hadde registrert Amazon-navnet og således satt på alle rettigheter. Etter forhandlinger med Kreidler kunne Volvo benytte Amazon-navnet i Sverige, men biler som ble eksportert til utlandet fikk hete Volvo 121. På folkemunne beholdt bilen likevel navnet Volvo Amazon, enten det var lov eller ikke.

Vil du vite mer om Volvo Amazon?
Mer informasjon om Volvo Amazon kan du finne ved å bruke menyen til venstre.
Her vil du finne opplysninger om typebetegnelse-systemet som gir deg mye informasjon om hvordan bilen din er utstyrt, chassisnummerserier som plasserer din bil inn i rekken på 667 791 Amazoner, fargekoder som forteller deg hvilken farge du originalt har på din bil og en kort historikk som forteller om bilens utvikling gjennom de 14 år den var i produksjon hos Volvo.

Hvor på bilen du finner bilopplysningene om typebetegnelse, chassisnr. og fargekode er beskrevet her.

Hør intervjuet sendt på NRK P1 med tidligere styremedlem Pål Magnus Lilleberg angående 50 års jubileet til Volvo Amazon ved å trykke her.

Klikk på denne linken denne linken her, så kan du se en rad gamle reklamefilmer for Volvo Amazon på forskjellige språk.