Motor - uoriginal :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens motor i uoriginal utgave - trimming ol. 
V8
Lagt inn av: Jan Strandhus (---.bb.online.no)
Dato: August 30, 2003 09:40PM

Er det noen som vet om det er mulig å få satt inn V8 i en Amazon og om dette kan bli godkjent? Skal starte på et proskjekt og foreløpig står motorvalget ved en 740tic, men V8 hadde vært kult!!
Hva hadde dere valgt??

Re: V8
Lagt inn av: TrondHelge (---.dialup.online.no)
Dato: August 31, 2003 12:41PM

Når det gjelder motorbytte i en Amazon står det at "Ved eventuelt bytte til uoriginal motor må det påsees at tillatt foraksellast ikke overskrides".

Dette betyr at du kan slenge inn en hvilken som helst motor, så lenge den ikke er for tung. Og siden B18/B20 er standard på Amazonene, så er ikke maks vekt på foraksel så altfor stor (jeg er litt usikker på det eksakte tallet, er det noen som vet?).
Som kjent er de fleste V8ere temmelig store og tunge, og det vil derfor ikke være mulig å skifte til f.eks. en 5,7 liters Chevrolet (som er populære å ha i 240).

Men det finnes unntak. Rover kjøpte opp designen til Buicks 3,5 liters V8, og produserte denne i aluminium. Siden blokken er i aluminium er motoren temmelig lett, og kan derfor settes i en Amazon. Problemet er at det ikke er lett å få tak i denne motoren (og eldre Rover deler er heller ikke så lett å skaffe...).

Om det går an å skifte til en bedre/nyere foraksel som tåler mer vekt er vel også mulig, og slik kan du kanskje få oppfylt drømmen din..?

Re: V8
Lagt inn av: Harald (---.no.powertech.net)
Dato: October 01, 2003 02:17AM

Men hva vil byråkratene si da?? Hva vil de si på Biltilsynet hvis du setter en V8'er i gammel Amazon?? Vil de ikke gå helt fra sans og samling hvis de ser noe slikt??
Fikk nemlig litt "blod på tann" når jeg leste dette, har en Amazon -64, veit memlig om en slik Rover V8'er komplett med automatkasse, eneste som mangler er forgasser. Har noen greie på hva motor og kasse koster på det frie marked??

Men jeg er enig, det hadde vært helt jævla rått å ha Raggar`n.


Re: V8
Lagt inn av: TrondHelge (---.mil.no)
Dato: October 01, 2003 09:10AM

Så lenge du holder deg innenfor rammene som Volvo har gitt på sidene sine kan du bytte til Rover motoren din. Og da skal ikke Biltilsynet kunne si noe på det. Dvs så lenge det er gjort skikkelig, og at effekten ikke er større enn 150hk som er maks for en Amazon med bremsekraftforsterker og skivebremser.

På [www.volvocars.no] (Brukte Biler - Godkjente produktendringer) står det nemlig:

"Kode YV1 B1 - Motoreffekt:

Maksimalt tillatt motoreffekt for Volvo Amazon og Amazon Combi er 100 HK DIN (15,5 kpm) uten at det er nødvendig med endringer i chassiset. Monteres det skivebremser foran og vacuumforsterker kan det benyttes effekter opp til 150 HK DIN (20 kpm)."

Og som jeg allerede har nevnt skal det ikke være noe problem med vekten. Men det skader ikke å ta en prat med Volvo og kanskje også Biltilsynet først, så du får høre hvordan du bør foreta disse endringene.

Re: V8
Lagt inn av: Christian (136.8.159.---)
Dato: October 07, 2003 12:19PM

Til orientering:
Det maksimale dreiemomentet som tillates i en Amazon er 20 kpm. Finner man en V8 motor med et så lavt dreiemoment, i tillegg ikke overskrider 150 hk DIN i effekt, har montert skivebremser foran og bremsekraftforsterker samt at forakselbelastningen ikke overskrides, da er det muligheter for V8 i Amazon.
Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.