Drivverk / hjuloppheng :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens drivverk - Clutch, girkasse, mellom- og bakaksel, samt hjuloppheng og hjul. 
Felger
Lagt inn av: Trond Kolnes (---.bb.online.no)
Dato: September 27, 2003 01:54AM

Hvor store dekk/felger er det mulig å ha på en Volvo Amazon. Noen som vet?


Re: Felger
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: September 27, 2003 08:48AM

Spørsmålet er todelt:

Hvor store felger er lovlig på Amazon: Ta en titt i vognkortet så vil du finne at største tillatte felgdimensjon er 4 x 15" for sedan og 4½ x 15" for Herregårdsvogn. Originaldekkene til disse felgene var diagonaldekk, og omregnet til radialdekk er dimensjonen 165 x 15" i normalprofil. Dette er de dimensjonene som Volvo har godkjent for bilen og det er disse målene som andre kontrollenheter vil benytte. Går du utover disse kan du få problemer ved en evt. kontroll.

Hvor store dekk/felger det er plass til i hjulhusene? - Ja, det er et helt annet spørsmål. Jeg har sett en Amazon med 18" felger med en syltynn gummiskive i 35-profil. For meg virker det nokså bortkastet å skulle svi av flere tusen kroner på dekk og felger og så få beskjed av Politi/Biltilsyn om at dette er ulovlig og måtte sette på originalfelger/dekk igjen.

Re: Felger
Lagt inn av: TrondHelge (---.dialup.online.no)
Dato: September 28, 2003 12:47PM

Ifølge volvos egne sider står det:

"Kode YV1 B3 - Sporvidde:

Største tillatte sporvidde for Volvo Amazon og Amazon Combi (Herregårdsvogn) er 1330 mm, som tilsvarer en innpressing (offset) på 17.5 mm (original sporvidde er 1315 mm). Dette gjelder 14" og 15" felgdiameter.

Dekkdimensjon og felgbredde må velges slik at det under alle forhold er minimum 10 mm klaring til skjermer, bremseslanger, styreledd osv.

Alternative dekk skal ligge innenfor + 5% av standard rulleomkrets, og oppfylle gjeldende krav til hastighet og belastning. "

Så lenge disse kravene er innfridd burde det være mulig å skifte til større felger/dekk. Men er det noen som vet eksakt hva som er maks?

Min far sier at det er mulig å skifte opp to størrelser, hvilket betyr at det er mulig å ha 185 bredde?

Re: Felger
Lagt inn av: THolandsli (---.dialup.online.no)
Dato: September 28, 2003 01:07PM

SLETTETOppdatert 1 gang(er). Siste gang oppdatert 09/09/2009 11:39PM av THolandsli.Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.