Bremser :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens bremser. 
Trommelbremse sitter fast.
Lagt inn av: JanChr97 (---.80-203-136.nextgentel.com)
Dato: February 10, 2016 08:18PM

Har en 69" Volvo 121 Amazon problemer med trommelbremsa bak som skulle hatt byttet bolter men, den sitter så godt som F! Har tatt å varma den opp, sotet på avtrekker å slått og slått, og har ikke fløta på seg. Pluss at det er ingen gjenger igjen på bolten.
Hva må gjøres? takk for svar.

Re: Trommelbremse sitter fast.
Lagt inn av: Lars BD (---.tbcn.telia.com)
Dato: February 15, 2016 01:49PM

Centrumskruven på avdragaren skall endast dras för hand med ett verktyg, när det är gjort ska man dra växelvis på samtliga hjulmuttrar tills något lossnar. Gör man så ger det en mycket större kraft axiellt än att endast använda centrumskruven, man fördärvar inte heller drivaxelns gänga. Vänd hjulmuttrarna med den koniska delen utåt och använd brickor under så går det lättare.

Detta förfarande kräver naturligtvis att bultarna är användbara vilket dina kanske inte var eftersom de skulle bytas men är tipset värdelöst för dig kanske någon annan har nytta av det.

Re: Trommelbremse sitter fast.
Lagt inn av: svein tore pedersen (---.bb.online.no)
Dato: February 21, 2016 03:40PM

Har du husket på å slakke ned innstillingen på bremseskoa ? via en liten åpning på baksiden av hele bremsen er en liten åpning . som skal være tettet av en gummiplugg. Bremsejusteringsmekanismen på en 69 mod krever ett lite verktøy ( ikke sikker på hvilket verktøy - jeg har eldre bil ) for å justere ned båndene. På eldre biler bruker vi ett vanlig flatt skrujern for å dreie på ett tannhjul.
Hvis dette ikke hjelper, så sitter bremsebåndene festet til bakålata med en liten splint pr. bånd. Ta da en vinkelsliper og slip bort hodet på den splinten
så båndene løsner. ( kjøp nye splinter selvfølgelig da ) Hvis heller ikke dette hjelper - i tillegg til tipsene i posten ovenfor - så blir nok den dyreste metoden nødvendig. Det er å kappe opp trommelen med vinkelsliper for å få den bort fra bilen, og skaffe ny trommel, men det er ekstremt hvis du må gå til det trinnet.
lykke til.Ditt navn: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.