Bremser :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens bremser. 
Bil som står
Lagt inn av: Joachim Haug (213.167.96.---)
Dato: January 03, 2006 12:58PM

Trenger hjelp! Bilen min henger på bakakslingen. Det er sikkert bremsene som har hengt seg fast,
men er det noen som har en god måte å få løsnet de på, utenom
å gynge frem og tilbake helt til de løsner. Har prøvd dette, men føler ikke at bilen liker det helt.


Re: Bil som står
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: January 03, 2006 08:09PM

At bremsene setter seg på bakhjulene inntreffer når bilen har stått stille i fuktig vær over tid, spesielt om håndbrekket er trukket til. Det som skjer er at bremsetromlene ruster på innsiden og ruster bokstavelig fast i bremseskoene. Bremsene kan også sette seg fast om bilen settes bort umiddelbart etter bilvask. Ta heller en kort kjøretur og ta et par harde oppbremsinger for å varme opp bremsene og drive ut fuktigheten (sjekk i speilet før du bremser) . Bruk ikke håndbrekket på en bil som settes bort, men plasser heller klosser bak hjulene om nødvendig.

Løsningen er å være brutal. Sørg for å ha god plass rundt bilen for når bremsene plutselig slipper sitt favntak kan bilen gjøre et overraskende byks fremover (avhengig av hvor hardt bremsene sitter).

Forsøk først å kjøre motoren på starteren med bilen i 1. gir. Klarer ikke strateren å rive løs bakhjulene fra bremsene må man gå over til neste trinn.

Start motoren og la den gå på tomgang, sett bilen i første gir og slipp clutchen brått. Nå vil motoren sannsynligvis bli kvalt, men det er bare en fordel for om bremsene løsner blir den ukontrollerte kjøreturen således kortvarig. Sitter bremsene fortsatt på kan man øke turtallet noe og dumpe clutchen på nytt. Hjelper ikke dette går man over til trinn tre; demontering.

Trommelen trekkes av med en trommelavtrekker. Normalt vil det holde med å trekke trommelen en millimeter eller to ut for å løsne bremsene, og da er det bare å sette på kronmutteren igjen. Skulle det være så galt at trommelen må tas av og skoene følger med vil denne metoden sannsynligvis ødelegge noen komponenter inni trommelen.

Du kan også forsøke å gi trommelen et par rapp med en hammer, men da er det viktig å ikke være så hardhendt at trommelen tar skade. Når bremsene slipper taket vil det normalt ikke være nødvendig å demontere trommelen for å pusse vekk rusten for det ordner bremseskoene selv når du bremser.

NB! Om det kommer ulyder fra trommelen når hjulet roterer fritt kan belegget ha løsnet fra en av bremseskoene og da må trommelen demonteres og skoenes tilstand sjekkes og evt. skiftes.

Re: Bil som står
Lagt inn av: Joachim Haug (213.167.96.---)
Dato: January 05, 2006 01:57PM

Takk for hjelpen! Trengte bare noen gode byks fremover, så løsnet bremsene.
Jeg satte bilen inn rett etter vask og satt deretter på håndbrekket. Ikke akkurat sjakktrekk. Tror ikke jeg gjør det igjen med det første.Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.