El-system :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens elektriske anlegg 
Mulig feil i elsystemet i 1969 amazon
Lagt inn av: Torstein Langeland (---.dd.nextgentel.com)
Dato: June 19, 2003 03:47AM

Hei

Er stolt eier av en 1969 Amazon. Har hatt den siden sommeren 2001, og har gjort mye med den bla. mye rustsveising. Men jeg tror det kan være noe feil i det elektriske systemet.

Det som skjer er at pluttselig er strømmen på dasjbordet død. Verken tenning, kasettspiller eller lys virker da. Strømmen kommer gjerne tilbake når en smeller litt i døren. Og når den kommer tilbake, er det viktig å holde turtallet oppe, hvis ikke forsvinner den igjen. Batteriet er bare to år gammelt. Bilen er ikke brukt mye.

Kan det være lite strøm på batteriet eller er det dårlig kontakt som er årsaken til problemene?

Takker for hjelp

Mvh
Torstein

Re: Mulig feil i elsystemet i 1969 amazon
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: June 19, 2003 11:11AM

Det høres ut som om du kan ha dårlig jording i bilen. Siden bilen blir "helt død" er det antageligvis en feil i nærheten av batteriet.

Amazonen har to jord-kabler, en fra batteriet til karosseriet og en fra karosseriet til motor. Disse kablene kan du løsne og rense anleggsflatene for rust og irr. Når du først holder på kan du også gå over +kabelen fra batteriet til starteren (etter at du har koblet fra jord) og sjekke anleggsflatene på denne for irr. Dersom batteripolene er irret kan disse med fordel settes inn med batterifett (syrefri vaselin) som stopper problemet.

Lykke til!

Re: Mulig feil i elsystemet i 1969 amazon
Lagt inn av: Torstein Langeland (---.dd.nextgentel.com)
Dato: June 20, 2003 02:24AM

Takk for hjelpen - kom meget godt med da jeg skal på langtur til helgen!

Det viste seg at den jordingen som går fra batteriet til karosseriet satt litt løst. Strammet til, og nå ser problemet ut til å være løst. Sprayet på litt kontaktspray, hadde ikke batterifett.

Mvh
TorsteinDitt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.