Karosseri :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens karosseri. 
Frontrutelekkasje
Lagt inn av: sigsko (62.92.43.---)
Dato: August 26, 2004 01:33PM

Jeg sliter med at det renner vann inn i kupeen når det regner kraftig. Vannet kommer ut under dashbord-polstringen og renner ned mellom choke-hendelen og vinduspusserbryteren. Jeg har hele tiden vært sikker på at lekkasjen skyldes utett frontrute. Når er jeg ikke like sikker lenger, fordi jeg har silikonert grundig mellom karosseri og kromlist, og mellom kromlist og frontrute. Vannet renner fortsatt inn. Den muligheten som da gjenstår er at det renne inn i vinduspussergjennomføringen, men da får jeg det ikke til å rime at det skal renne inn så langt til venstre i kupeen. Har noen vært borti dette, og har noen gode tips ?

Mvh Sigurd Skotte

Re: Frontrutelekkasje
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: September 16, 2004 11:04PM

Vindusrammen på Amazonen er en del av bilens bærende struktur og rammen er formet som et firkant-profil som er hul innvendig. Dersom vannet først kommer inn i rammen kan det renne ut en helt annen plass.

Dette var vel ikke det svaret du ønsket deg, men det kan være svært vanskelig og tidkrevende å finne ut hvor vannet kommer inn i bilen - noen som du sikkert har erfart selv. I tillegg har vann helt spesielle evner til å finne den minste åpning i karosseriet og få tilgang til kupeen. Selv å motstå tyngdekraften og renne oppover er ikke umulig for vann i søken av kupetepper.

Re: Frontrutelekkasje
Lagt inn av: Jørn Tore Ekerhaugen (---.bluecom.no)
Dato: September 30, 2004 12:26AM

Dette er ikke noe ukjent fenomen på Amazon. Det er vel heller det en kan kalle standard fra fabrikk.
Ifølge tester fra dengang Amazon fortsatt var å få kjøpt flunkende ny, var dette ganske vanlig.
Årsaken er nok sikkert utforminga på karosseriet i åpningen. Min lekker vann på nøyaktig samme sted. Jeg har bytta til ny gummilist og ny frontrute, var veldig nøye med at det var helt rent i åpningen før montering og alle ujevnheter fjernet, men ble det tett? NEI........så sånn er det bare på Amazon, det får vi nok leve med. Vi Amazoneiere får trøste oss med at det vel egentlig er en av de få tingene som ikke er så enkelt å få gjort så mye med på disse bilene.
Hvis noen har et godt tips i anledning saken, er det sikkert flere enn oss to som er takknemlig for svar.

Re: Frontrutelekkasje
Lagt inn av: .. (193.213.26.---)
Dato: October 01, 2004 12:07PM

Hei

Du må bruke tettemasse mellom rute og list + list og karosseri.Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.