Karosseri :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens karosseri. 
Lakk
Lagt inn av: Steffen Nilsen (---.80-202-127.nextgentel.com)
Dato: March 31, 2004 08:08PM

Hei!

Har en volvo Amazon 67 mod. som er orginal rød. Har sveiset litt på bakdelen av bilen så jeg trenger ny lakk på enkelte steder, er det noen som vet hvor man får kjøpt denne lakken/fargen og evt. hvilket kjennemerke har den?

Re: Lakk
Lagt inn av: Stein Christian Husby (---.customer.alfanett.no)
Dato: April 01, 2004 09:47PM

Hvis bilen er original rød, og man legger til grunn at ved en eventuell opplakkering er brukt rett nyanse, er det Volvos kode 46 (kirsebærrød) som gjelder. Som oftest brukte Volvo Standox eller Du Pont som sine lakkleverandører, men dette kan variere noe. Ofte ved en opplakkering bruker man å legge på klarlakk, noe som ikke er originalt på Amazonen. Dette gir ofte en dypere og mer varig glans og er i utgangspunktet å foretrekke. Men når man legger et toppstrøk med klarlakk bruker man en baselakk som utgangspunkt for fargen, og fargen kan derfor avvike fra en lakkering hvor klarlakk ikke er benyttet.

Opplakkering er vanskelig, og dersom den øvrige lakken er gammel og har vært eksponert for mye sollys, vil det nok vanskelig gjøres å unngå en fargeforskjell. Men en god lakkerer vil vel kunne jukse litt med det optiske synsinntrykket ved rett bruk av klarlakk og utjevning på litt større flater, med et godt resultat.
Og med en grundig lakkrens og polering av resten kan det hele bli rett så bra.

Lykke til !

Re: Lakk
Lagt inn av: leoestby (195.204.184.---)
Dato: April 18, 2005 11:53PM

Hva er det beste redskapen å bruke når man skal pusse ned lakken? Hvilken størrelse skal man bruke på slipepapire? Er det en fordel å pusse helt ned til stålet?

Re: Lakk
Lagt inn av: THolandsli (193.213.209.---)
Dato: May 18, 2005 09:35AM

-Eksentersliper blir vel brukt en del til "grunnarbeid"
-Størrelsen på slipepairet må man vel vurdere utfra hva man skal slipe på, men korningen er mer viktig, bør pusse ned til ca 600-800 før lakk legges for å få optimalt resultat.
-Er det mye steinsprett, noe som tyder på kollsijonskader eller andre rare ting som kan skjule seg under lakken eller att bilen er lakkert med bengalakk e.l er det en stor fordel å ta bilen helt ned til stålet.

Re: Lakk
Lagt inn av: Arne T. Grønstad (---.82-134-55.bkkb.no)
Dato: May 18, 2005 01:52PM

Jeg er enig i det du skriver Torgeir, men kan tilføye at hvis det er snakk om å fjerne lakken (stripping) så finnes x antall metoder innenfor hovedgruppene Kjemisk og Mekanisk lakkfjerning. Innenfor gruppen kjemisk dreier det seg om lakkfjerner, lut eller syre. Innenfor gruppen mekanisk så har jeg hørt at noen profesjonelle bruker et utstyr som varmer opp og "høvler av" lakken. Men for oss "hobby-mekanikere" er eksentersliperen antagelig best egnet.


Re: Lakk
Lagt inn av: THolandsli (---.dialup.online.no)
Dato: May 18, 2005 07:47PM

Her i ett av mine "sidesprang" har jeg beskrevet en meget god metode å fjerne lakk på:

[amazon.forum.bilia.se]Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.