Interiør :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens interiør. 
Amazon-nøkler
Lagt inn av: Kai Hustveit (---.bb.online.no)
Dato: June 19, 2003 02:47PM

Hei !

Jeg er ikke medlem i NVAK , men jeg står ovenfor et kjøp av en 1970 modell som jeg skal fikse opp. Problemet er bare det at den nåverende eigeren ikke lenger finner nøklene til Amazonen. Så mitt spørsmål er: Er det mulig å skaffe nye nøkler, eller må jeg bytte tenningslås og alle andre låser? Kan noen hjelpe meg?

Håper på svar!

m.v.h.
Kai Hustveit (veteranbilentusiast)

Re: Amazon-nøkler
Lagt inn av: Stein Chr. Husby (---.customer.alfanett.no)
Dato: August 08, 2003 03:13AM

Det enkleste i dette tilfellet er dersom nåværende låser i bilen er dens originale. Med utgangspunkt i bilens chassisnummer kan den lokale Volvo-forhandler kontakte Volvo i Gøteborg. Via Volvos historiske arkiv finnes det lagret alle opplysninger om korrekte nøkkelnummer. Disse er lagret på micro-fisher og det er ca. en ukes leveringstid. Med bakgrunn i nøkkelnummer kan ny identisk nøkkel files opp. Værre er det dersom låsene har vært byttet, og da vil eneste utvei være bytte av lås.

Volvo er imidlertid noe restriktive på utlevering av nøkkelkopier til hvem som helst. Ta derfor med vognkort eller tilstrekkelig dokumentasjon på at du eier bilen. Dette har til stor grad sitt utspring i at på tidlig 70-tall var det en bølge av tyverier av Volvo-biler med bakgrunn i at tyven så seg ut en egnet bil og bestilte nye nøkler til denne. Denne banden hadde Volvo som sitt spesialfelt, og bilene ble låst opp, fikk nye falske vognkort og ble solgt til Sverige.Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.