Interiør :  Phorum 5 The fastest message board... ever.
Innlegg om Amazonens interiør. 
Sikkerhetsbelter i baksetet
Lagt inn av: Frode K. Dyvik (---.bb.online.no)
Dato: June 19, 2003 02:18PM

Hallo

Jeg er på jakt etter sikkerhetsbelter til min Amazon 121 -69 mod. Dette siden mine to gutter alltid vil kjøre "gamle bilen" og den er det ikke belter i bak. Jeg er medlem av Amazonklubben, og lurer på om dere har sikkerhetsbelter til en slik bil, og evt. pris? Har du noen som en kan henvende seg til dersom du ikke har belter igjen ?

mvh
Frode Kallestad Dyvik

Re: Sikkerhetsbelter i baksetet
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: June 19, 2003 02:36PM

Hei!

Det første som må sjekkes er at Amazonen er utstyrt med fester til sikkerhetsseler i baksetet. Løft ut baksetet og se om det er fester på bakakseltunnellen og på platen i hjørnet mellom bakhjulshus og gulvet. Det tredje festet finnes på takstolpen og kjennes som en fordypning om du stryker fingeren over taktrekket på stolpen. Om disse tre festene sitter på plass er bilen klargjort for belter bak. Dette er belter av fast type (ikke rullebelter) av tilsvarende type og utforming som er montert foran.

Dersom det er ønskelig med rullebelter bak, kan ikke festet på takstoplen brukes. Det må da tas hull i hattehyllen og det må sveises på en forsterkningsplate m/mutter på undersiden av hyllen. Ta kontakt med Biltilsynet før en slik endring gjøres for å ha alt på det tørre. (Monterer man først belter er det gjerne en fordel om de fungerer!)

Faste belter er ikke i handelen lenger og man er de henvist til å kjøpe disse brukt. Jeg kjøpte et komplett sett belter (foran + bak) ved et hoggeri i Sverige for 500 kroner og dette er montert inn i min 70-modell.


Re: Sikkerhetsbelter i baksetet
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: July 19, 2003 08:52PM

En liten korreksjon til første svar:

Det finnes et rullebelte ment for skjev montering, der man kan stille inn vinkelen med en skrue. Med dette rullebeltet kan rullen monteres i originalfestet på takstolpen. Om dette rullebeltet, eller av tilsvarende konstruksjoner er å få tak i vet jeg ikke.

Re: Sikkerhetsbelter i baksetet
Lagt inn av: robert (80.203.79.---)
Dato: September 28, 2004 01:24AM

Og da er spørsmålet: ka gjør man når festene IKKE finnes? Finnes det noen godtkjent methode for å sveise forsterkingsplater i bakakseltunnellen og bakhjulshuset? I min fall rekker det med 2 punktsbelter, men hvor o hvor fester jeg disse?

Re: Sikkerhetsbelter i baksetet
Lagt inn av: Arnt Willy Aardal (---.bb.online.no)
Dato: April 18, 2005 06:57PM

I følge trafikkreglene skal barn være sikret i bil! I gammel bil gjelder samme regler som for nye biler hvor barn skal sitte i barnestol eller på pute og de skal sikres med tre-punkts belter. To-punkt eller midjebelte er ikke godkjent sikring av barn!

Re: Sikkerhetsbelter i baksetet
Lagt inn av: Rune Lund (---.td.tiscali.no)
Dato: June 22, 2005 12:00AM

i følge denne linken har alle amazoner (sedan) fester for sikkerhetsseller i baksete. Altså fra 1957-1970.
se linken:
[hem.bredband.net]


nb: dette er en pdf fil, og du trenger Adobe® Acrobat® for å åpne den.

Re: Sikkerhetsbelter i baksetet
Lagt inn av: slure (---.85-200-3.bkkb.no)
Dato: September 19, 2005 07:49PM

Når ble det påbutt å ha sikkerhetsbelte montert i bilen ?

Jeg mangler på min 70 mod. er det lovlig ??

Re: Sikkerhetsbelter i baksetet
Lagt inn av: Arve Larsen (---.bb.online.no)
Dato: September 19, 2005 11:43PM

Det er ikke påbudt å ha sikkerhetsseler i en Amazon, verken fram eller bak. Derimot skal selene brukes dersom de er montert i bilen.Ditt navn: 
Din e-postadresse: 
Emne: 
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
This forum powered by Phorum.